Het Gouden Draadproject

Ca. 25 studenten van de opleiding mode en design van het Friesland College hebben opdracht gekregen een outfit te ontwerpen die een mix is van 17e eeuwse kleding en moderne kleding.

Een grote uitdaging die de studenten dwingt zich te verdiepen in de geschiedenis van de mode en van de Gouden Eeuw in het bijzonder. Daardoor ontstaan enige tientallen unieke outfits.

Het resultaat van dit project wordt aan het publiek wordt getoond op 13 oktober a.s. in combinatie met de activiteiten rond de viering van het 400ste geboortejaar van Saskia Uylenburgh. Rond 13.00 u. zal bij het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) aan de Groeneweg 1 een catwalk plaatsvinden waar de studentes hun vondsten / creaties  zullen tonen. Daarna gaan de studentes -samen met de Saskia’s die vanuit het hele land naar Leeuwarden zijn gekomen en de catwalk bijwonen- in een gezamenlijke stoet naar de Grote Kerk o m daar de prachtige theaterproductie bij te wonen over het leven van Saskia met Rembrandt. Deze stoet wordt door passende barokmuziek begeleid.

Door hun aanwezigheid in de kerk luisteren de studentes de Saskiaviering op met hun bijzondere outfit wat de feestelijke sfeer extra zal verhogen.

Maar dit project heeft nog een duurzamer effect. De prachtige outfits zullen de komende weken te zien zijn in etalages van WinkelCentrum Zaailand te Leeuwarden!!

De Stichting Culturele Herdenkingen Fryslân is zowel het Friesland College (directie, docenten én  studentes) als het Dames Tiemersmafonds, Jan Sikkes en Winkelcentrum Zaailand heel erkentelijk voor hun enthousiaste medewerking aan dit project.

Komt allen even kijken op 13 oktober naar de catwalk om 13.00 u. bij het HCL!

Ga terug naar alle activiteiten.