Activiteiten

Hieronder vindt u een overzicht met de activiteiten.

Het Gouden Draadproject

Ca. 25 studenten van de opleiding mode en design van het Friesland College hebben opdracht gekregen een outfit te ontwerpen die een mix is van 17e eeuwse kleding en moderne kleding. Een grote uitdaging die de stud.. lees verder »»

1000-en-1 Saskia's

Dit project houdt in dat we naar een mooi Saskiaportret van Rembrandt een afbeelding willen maken die tegelijk bestaat uit portretfoto’s van eigentijdse Saskia’s. We  hebben de Saskia’s in Nede.. lees verder »»

Saskiaviering 13/10

SASKIAVIERING IN DE GROTE KERK OP 13 OKTOBER 2012 Belangrijkste activiteit van de speciaal voor dit doel opgerichte Stichting Culturele Herdenkingen in Fryslân is de zgn. Saskiavier.. lees verder »»

Saskia in St. Annaparochie

Dit jaar wordt er ook op het Bildt stil gestaan bij het feit dat Saskia Uylenburgh 400 jaar geleden werd geboren in Leeuwarden, maar tijdens haar tienerjaren op het Bildt woonde. Ze bracht er bijna een derde deel van haar le.. lees verder »»

Overig

REMBRANDT - AARDAPPEL Dit jaar wordt door akkerbouwer Teun de Jong (St. Annaparochie) in de gemeente het Bildt waar Rembrandt en Saskia elkaar het ‘ja-woord’ gaven, zgn. Rembrandt aard.. lees verder »»

Tentoonstelling HCL

Sporen van Saskia, vrouw van Rembrandt uit Leeuwarden Tentoonstelling en manifestatie van 13 okt 2012 t/m 3 maart .. lees verder »»

Poeziewedstrijd

De organisatie is ingenomen met het initiatief van de Leeuwarder Courant om in dit jubileumjaar een zgn. Lyrische Courant te wijden aan het thema: .. lees verder »»

Het Zonne-ontbijt

HET ZONNE-ONTBIJT Aan de start van het Saskiaj.. lees verder »»

Friese kunstenaars

VEEL FRIESE KUNSTENAARS LIETEN ZICH INSPIREREN DOOR REMBRANDTS MUZE: SASKIA UYLENBURGH Eerder hadden wij de Friese kunstenaars opgeroepen om in het kader van Saskia400 na te denken over di.. lees verder »»