Meedoen

HOE KUNT U MEEDOEN?

U kunt de grote SASKIAVIERING op 13 oktober BIJWONEN. Geef u op met naam, adres en aantal personen (max. 2) bij info@saskia400.nl .

HEET U SASKIA? Doe dan mee met het 1001 SASKIA’S-PROJECT. Vele Saskia’s gingen u al voor. Door het opsturen van uw portretfoto wordt u dan ook met vele andere Saskia’s vereeuwigd via een megacompositie (zie verder onder dat project)

U kunt via FACEBOOK (zie saskia400 pagina) en andere media vrienden van u op de festiviteiten te attenderen.

U kunt u OPGEVEN ALS VRIJWILLIGER bij info@saskia400.nl. Dit is een leuk, kortdurend project, uw medewerking (gastvrouw, ondersteuning productie etc.) van harte welkom.

Bent u KUNSTENAAR? Doe dan mee aan het elders vermelde Kunstenaarsproject.

KENT U EEN ZUIGELING MET DE NAAM SASKIA? Lees dan het persbericht hieronder!

Hebt u NADERE VRAGEN? Stuur een mail naar info@saskia400.nl of bel met projectleider Peter de Haan, tel. 058-2887388 of 06-11592427

PERSBERICHT JUNI 2012

ZUIGELING GEZOCHT:

SASKIA400 IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUWE SASKIA!

Was 2006 het Rembrandtjaar, 2012 is het Saskiajaar. Dit keer wordt het 400e geboortejaar van Rembrandts grote liefde en muze Saskia Uylenburgh gevierd in haar geboortestad Leeuwarden. Saskia’s portret hangt in tal van internationale musea. Op 13 oktober a.s. vindt in Leeuwarden de Saskiaviering plaats in de Grote Kerk waar Rembrandts inspiratiebron 400 jaar geleden is gedoopt. Er wordt een unieke productie voorbereid waarin het bijzondere leven van deze bevallige en voor die tijd geëmancipeerde Friezin met drama, muziek, dans, centraal staat. Vele volwassen Saskia’s uit het hele land hebben zich al aangemeld voor de viering en voor het bijzondere 1001 Saskia’s project: zie www.saskia400.nl.

Een hoogtepunt van de Saskiaviering wordt het naspelen van de doopplechtigheid.

SASKIA400 IS OP ZOEK NAAR EEN ZUIGELING MET DE NAAM SASKIA DIE PAS GEBOREN IS OF…. DE KOMENDE MAANDEN NOG GEBOREN MOET WORDEN.

VANDAAR DEZE OPROEP AAN OUDERS:

Als u wilt u dat uw pasgeboren dochter maximale publieke aandacht krijgt in de overvolle Grote Kerk en op dvd, en u hebt haar Saskia genoemd (of gaat de boreling zo noemen) meldt u dan aan bij info@saskia400.nl

Dan speelt uw pas geboren dochter (maar ook haar ouders) al kort na haar geboorte de rol van een heuse actrice in een onvergetelijke setting die haar en u lang zullen bijblijven. Om de cirkel van 400 jaar rond te maken zijn we dus op zoek naar een eigentijdse Saskia. Wij vinden Saskia een prachtige naam en hopen dat deze nieuwe wereldburger eveneens een bron van inspiratie voor haar omgeving zal worden. De naam ‘Saskia’ betekent: ‘beschermer der mensheid’. Wie wil dat niet zijn?

Meldt uw zuigeling aan voor 15 september via www.saskia400.nl of via info@saskia400.nl. Dat geldt ook voor mensen (verloskundigen bijv.) die ons een ‘ tip’  kunnen geven over een zuigeling met de naam Saskia.

U mag ook bellen met Peter de Haan, projectleider Saskia400: 06-115 924 27.